İŞARET DİLİ TERCÜMANLIĞI EĞİTİMİ SERTİFİKA KURSU
İşaret Dili Tercümanlığı nedir? İşaret dili tercümanlığı eğitimi nedir? İşaret dili tercümanlığı eğitimi sertifikası nereden alınır? İşaret dili tercümanlığı eğitimi sertifikası kaç saatlik eğitimdir? İşaret dili tercümanlığı eğitimini kimler alabilir? İşaret dili tercümanlığı eğitimine kayıt olmak için iletişime geçiniz.
Ülkemizde İşitme Engelliler Federasyonu verilerine göre 2.5 milyon, Birleşmiş Milletler verilerine göre ise 3 milyon işitme engelli bulunmaktadır. İşaret dili ülke ve yörelere göre farklılık göstermektedir. Ülkemizde geçerliliği olan ulusal işaret dilini öğreterek işitme engelli bireyleri anlayarak hayatı onlar için daha yaşanabilir hale getirmeyi aynı zamanda katılımcılarımızın kamu ve özel sektörde istihdam şansını arttıracak bir şekilde meslek edinmesini amaçlıyoruz.
- Eğitimin Süresi: Toplam 210 saat Eğitim ve Sertifika
- Kredi Kartına: 9 Taksit imkânı
- Alacağınız Belgeler: Devlet Üniversitesi Onaylı Sertifika verilecektir.
- Eğitim İşleyişi: Uzaktan Eğitim Teknolojisi İle Online
İşaret Dili Nedir?
İşaret dili, işitme engelli kişilerin birbirleriyle iletişim kurabilmeleri için el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dildir.
İşaret dili, İşitme ve konuşma engelliler tarafından kullanılan el hareketlerini ve yüz mimiklerini içeren görsel bir dildir.
İŞARET DİLİ EĞİTİMİNİN AMACI NEDİR?
- İşitme ve konuşma engelli bireylerin toplumda iletişim olanaklarını arttırabilmek,
- İşaret dilini bilenlerin sayısının arttırılmasını sağlamak,
- İş yaşamlarında işitme engellilerle karşılaşmalarında onların ihtiyaçlarını kolaylıkla iletişim yolu olan işaret diliyle sağlama yeteneği kazandırmak.
İşaret Dili Temel Eğitim Sertifikası ile Neler Yapabilirsiniz, nerelerde çalışabilirsiniz?
- Halk Eğitim Merkezlerinde İşaret Dili kursu vermek için bazı halk eğitimler 120 saatlik MEB Onaylı sertifika istemektedir. Bazı Halk eğitimler ise Derneklerin, Üniversitelerin veya özel kuruluşların verdiği sertifika veya belgeyi kabul etmektedir.
- Noterlerde yeminli tercüman olarak görev alabilirler. (İşitme Engelli Notere müracaat ettiği zaman)
- Adliyelerde işaret dili bilirkişisi olarak görev alabilirler. (İşitme Engelli müracaat ettiği zaman)
- Bazı dernek veya STK’nın işaret dili ile ilgili projelerinde proje süresi boyunca görev alabilirler.
İŞARET DİLİ EĞTİMİNE KİMLER KATILABİLİR?
En az okur yazarlık seviyesinde diploma sahibi olanlar, İşaret Dili Sertifikası almak isteyenler, İşaret Dili ile ilgili kendini geliştirmek isteyenler, Kişisel Gelişimde başarıyı hedefleyenler, İşaret dilini mesleki hayatında (eczane, adliye, okul, hastane, tüm kamu kuruluşları ve bakanlıklar… vb.) kullanmak isteyenler, Kendi yetenekleri doğrultusunda işitme engelliler ile iletişim kurup yardımcı olmak isteyenler, Engelliler ile ilgili projelerinde işitme engelliler ile konuşabiliyor olmak isteyenler katılabilir.
İletişim için Tıklayınız
veya
İletişim Numarası : 0 (551) 066 6357
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.